top of page

התכנית מיועדת לקבוצה ייחודית ומצומצמת של מנהלות ומנהלים, אשר הוכיחו מנהיגות והובלה בבתי הספר שלהם,  ומעוניינים  להשפיע באופן רחב ומעמיק על החינוך והחברה בירושלים, ומחוצה לה.

העקרונות הפדגוגים על פיהם תתנהל התכנית יותאמו ביתר דגש למאפייני השנה המאתגרת בצל הקורונה, והם מהווים מודל לפדגוגיה רלוונטית וללמידה במאה ה 21 וכוללים גמישות, ניהול הלמידה על ידי המשתתף, למידה היברידית ומחוברת לשטח והסתכלות רב תחומית. שיטות הלמידה יכללו מפגשים קבוצתיים מקוונים ופנים אל פנים, עבודה אישית, ומסע למידה חינוכי. 

נבחרת

מנהלי/ות

בתי ספר 

מנחות התוכנית:

פירוט מבנה התוכנית:

הלמידה והעשייה בתכנית תתקיים בשלושה מעגלים מרכזיים:

מעגל אישי - בו יעסקו המשתתפים בזהות האישית והמקצועית שלהם ובאופן החיבור של זו לזהויות של מעגלים נוספים, ילמדו וילמדו כלים ומיומנויות אשר יסייעו להם להתפתח הן אישית והן מקצועית ויקדמו הם פרויקט או מיזם אשר בוחרים לקדם ויש בו השפעה רחבה.

 

מעגל קבוצתי - בו יעסקו המשתתפים בלמידת נושאים וכלים אשר משותפים לזהות הקבוצתית שלהם: מנהלים, מנהיגים, מובילים, אנשי חינוך, ירושלמים ועוד. בחירת התכנים שילמדו תתבסס הן הידע והניסיון המקצועי של מנחות התכנית והשותפים והיא תכלול בין היתר: חקר הפרקטיקה, חשיבה עיצובית, רעיונאות שיטתית, תהליכי יזמות, מנהיגות יצירתית ועוד. בנוסף לכך, תבנה רשימת תכנים וכלים נוספת תוך כדי התכנית, אשר תורכב מהתרומה הייחודית של כל חבר/ה בקבוצה, ומתחומים שחברי הקבוצה יזהו כחסרים.

 

מעגל קהילתי/ עירוני - משתתפי הנבחרת שייכים למספר קהילות. הראשונה בהקשר זה תהיה הקהילה שמרכיבה את תכניות המנהיגות "יחדא". קבוצת המנהלים תיפגש מספר פעמים במהלך התכנית עם נבחרות נוספות על מנת ללמוד מהן, ולשתף בלמידה, ועל מנת לייצר רשת של בוגרי יחדא אשר תקדם ביחד נושאים מהותיים  במערכת החינוך הירושלמית.

התכנית עצמה, המבנה שלה, ההנחיה, ההוראה והלמידה - יהוו מודל לחזון החינוך הירושלמי בשנה מאתגרת זו: הכרות אישית מעמיקה, קשר, חיבור מקצועי-חברתי, פדגוגיה רלוונטית, רב תחומיות, גלוקליות, מורים כלומדים, שבירת גבולות, שימוש בטכנולוגיה, חיבורים, למידה משדות אחרים, יישום סביב פרויקטים, שבירת מקום וזמן. התכנית מאופיינת בגמישות מרבית, כדי להיות רלוונטית לצרכי הלמידה של המשתתפים והמשתתפות ולמטרות שיגובשו על ידי הנבחרת.


התכנית תחל בדצמבר 2020 - חנוכה תשפ״א ותסתיים בספטמבר 2021, פירוט מועדי המפגשים מופיע בטופס הרישום המצורף. התכנית  הינה תכנית אינטנסיבית הדורשת השתתפות פרואקטיבית במפגשים פרונטליים ובמפגשים היברידיים וכוללת מחויבות ללמידה ועשייה בין המפגשים. 

 

 

ההרשמה לתכנית תסתיים ביום שישי 20.11.20.

 

 

מאי עמיאל

אני מאי עמיאל, אמא ליונתן ואנה ובת זוג לניר. בחמש-עשרה השנים האחרונות אני עוסקת בהובלה של תהליכי חדשנות בארגונים, מתמחה בהנחיה בשיטת SIT – Systematic inventive thinking ומלווה תהליכי יזמות במגזרים השונים.

בשמונה השנים האחרונות התמקדתי בחדשנות במגזר הציבורי והחברתי ובמסגרת זאת ליוותי הקמה של מרכזי יזמות וחדשנות בחינוך, הכשרתי צוותי חינוך כמאמני חדשנות וכמובילים של שינויים בארגונים וייעצתי לאגפי חינוך בארץ ובעולם.

כיום אני מלווה את אגף מחקר ופיתוח של משרד החינוך במגוון פרויקטים, את מנהל החינוך של עיריית ירושלים ואת אוניברסיטת תל אביב, בה אני גם עוסקת במחקר בנושא מדיניות חינוך ליזמות בארגונים הבינלאומיים.

31C796EC-0382-4AD1-BCCC-953576AD8D8A.jpe

ד״ר מיה ויזל

על כרטיס הביקור שלי כתוב ״האקרית חינוכית״. אני שואלת שאלות, מאתגרת את הקיים ועסוקה בחיבורים של למידה, יזמות בחינוך, טכנולוגיה ושינוי חברתי. בעלת רקע עשיר בחינוך הבלתי פורמלי, יועצת ארגונית ומפתחת הדרכה, בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ופיתוח תוכניות לימודים ותואר שני בפיתוח הדרכה ומשאבי אנוש. במהלך לימודי הדוקטורט בארה״ב חקרתי והעמקתי את ההיכרות שלי עם סוגים שונים של בתי ספר ומערכות חינוך. הובלתי תוכניות יזמות של מורים בקרן חדשנות ונחשפתי לעשייה בתחום ה EdTech. עבודת הדוקטורט שלי כללה המלצות לשינוי באופן שבו מכשירים נשות ואנשי חינוך כך שיהפכו להאקרים הפועלים ומשנים את מערכת החינוך הציבורית מבפנים.

כיום אני מעורבת בעשייה מגוונת בהכשרת נשות ואנשי חינוך, בבתי ספר, רשויות מקומיות, יזמויות EdTech ובחיבורים בין מגזריים. חוקרת וכותבת בעולם האקדמי וכן מלמדת קורסים של 'מחקר פעולה' בתוכנית לתואר שני ודוקטורט בארה״ב. בוחרת להיות מעורבת בעשייה היכן שישנה מנהיגות חינוכית,  ברק בעיניים ורצון ללמידה ולהתפתחות.

294A7775_מיה.jpg

ההרשמה

נסגרה

נבחרת

מנהלי/ות

בתי ספר

מחזור ב 

ההרשמה נסגרה

מחזור א׳

N_F_0112.JPG

קרן מור ארואסטי

זלמן ארן- בית ספר

ישראלי מטייל

N_F_0118.JPG

יעל אביטל

בית ספר המעיין - חינוך מיוחד

N_F_0078.JPG

רוני אוחנה

בית ספר גואטמלה

N_F_0137.JPG

דוד גולנזר

בית ספר דרכא רנה קסין

N_F_0071.JPG

האני סנדוקה

בית הספר המדעי הטכנולוגי

N_F_0044.JPG

תומר בליטי- דגן

התיכון לאמנויות

N_F_0101.JPG

פרינץ אבישי

בית ספר נעם בנים פסגת זאב

N_F_0076.JPG

אריג' ארנאוט

מקיף לבנות ראס אלעאמוד

N_F_0066.JPG

מג׳די עוויסאת

בית ספר אלבכריה "ב"

N_F_0092.JPG

טליה טל

מת"י ירושלים

N_F_0129.JPG

רונן מזרחי

דוגמא עוזיאל

N_F_0069.JPG

נורה תאג'י

בית ספר אלפארוק

N_F_0095.JPG

ענת לביא

"רחביה" ע"ש דוד ופולה בן גוריון

N_F_0061.JPG

חסיבה סמיח דולה

בית ספר סלואן יסודי בנות

N_F_0140.JPG

יונתן גוטמן

שפע

N_F_0145.JPG

שלום וייל

תיכון אורט פלך בנים

N_F_0135.JPG

מיכאל וולף

בית ספר פוירשטיין

N_F_0148.JPG

אריאל צלקו

תיכון מעלה

N_F_0123.JPG

אסנת עוזיאל

תל"י מתמטי פסגת זאב צפון

N_F_0058.JPG

הדס שטויאר

בית ספר לחשיבה יצירתית וחדשנות ע״ש מנשה אלישר

N_F_0097.JPG

מנאל פתיאני

בית ספר אלטור

N_F_0048.JPG

נחמן סעדיה

ממד תורני גבעת מרדכי

N_F_0082.JPG

ראמי אברהים בדארנה

בית ספר אלבסמה

N_F_0051.JPG

פנינה פלג- כהן

בית ספר יובלים

N_F_0107.JPG

יסמין סלאח

מנהלת המחקה לחינוך מיוחד

N_F_0055.JPG

רנה רביד

מפקחת כוללת מחוז מנח״י

bottom of page