top of page

שי״ר ניהול:
10 מסלולי בחירה למנהלות ומנהלים
קורסים מקוונים

מפגשי למידה- קורסים מקוונים בנושאים שונים יתקיימו השנה החל מחודש דצמבר. המפגשים יתקיימו במסלולים נושאיים לבחירה, אחת לשבועיים במועד קבוע ובמגוון כיוונים רלוונטיים לאתגרים ששנה זו מזמנת לנו. הקורסים יוכרו לגמול השתלמות למעוניינים בכך , בתוספות שעות ליווי פרטניות ורישום באתר פסג"ה (יפתח בהמשך). הלמידה תתקיים בקבוצות קטנות על מנת לייצר שיח ושיתוף עמיתים.

 

קורסים מקוונים לבחירה

תיקון חברתי בבית הספר  

חלום או אפשרות?

מנחה הקורס: אילן רופין

כולם מסכימים שבית הספר צריך, אפילו חייב, להיות מקום של שוויון הזדמנויות, מסגרת בה כל התלמידים צומחים ומתפתחים בהתאם לצרכיהם ורצונותיהם, ללא תלות ברקע ובמאפיינים החברתיים שלהם. חוק החינוך הממלכתי אף מגדיר זאת כאחת ממטרות החינוך: "להעניק שוויון הזדמנויות לכל ילד וילדה, לאפשר להם להתפתח על פי דרכם וליצור אווירה המעודדת את השונה והתומכת בו". 

אולם, המציאות בשדה החינוך הישראלי הינה קשה, שסועה ומורכבת. הפערים בהישגים בין תלמידים מרקע סוציו-אקונומי גבוה ונמוך הינם מהגבוהים במדינות המפותחות. 

כיצד נוצרה ועוצבה מציאות זו? מדוע, למרות הקונצנזוס הרחב ביחס לסוגית שוויון ההזדמנויות המציאות המפלה נדמית כחסינה לשינוי? מהם התהליכים הבית ספריים התומכים באי שוויון זה? האם ניתן לעצב דרכי פעולה בית ספריות שיפעלו כנגד התופעה ויובילו לבית ספר שוויוני איכותי?

לאורך המפגשים שלנו נעסוק בשאלות אלו. הלמידה תחייב נכונות לשאילת שאלות קשות ולעיתים גם להתבוננות עצמית נוקבת. נפגוש מומחים שחוקרים סוגיות אלו ונבדוק אפשרויות פעולה בלתי שגרתיות, חלקן אף חתרניות.

להרשמה

פורום מנהלים

מנחת הקורס: חני בירן

 

קבוצה ייחודית ואינטימית (ממשיכה משנים קודמות ופתוחה למשתתפים חדשים) שמטרתה  לזמן מרחב בטוח המאפשר דיון מעמיק (מקצועי ואישי) בסוגיות המעסיקות את המנהלים והמנהלות.

המפגש המשותף הקבוצתי והניסיון המצטבר של חברי הפורום מהווה כלי עבודה חשוב ונוסף אשר יוכל לסייע למנהלים בהתמודדות עם סוגיות מורכבות או רגישות מחיי בית הספר ומחיי המנהל/ת.

 

המפגשים  יאפשרו עצירה, יציאה מהשגרה של הדחוף לחשיבה אודות החשוב והמיטיב.

 

 

הסדרה כוללת 10 מפגשים בני שלוש שעות ותתקיים הן מרחוק והן במפגש פיזי. כל המפגשים יתקיימו בימי שלישי בין השעות 13:00-16:15 לגבי מקום המפגש תשלח הודעה.

מספר המשתתפים מוגבל ל - 16 מנהלים. (תנתן עדיפות למנהלים שהשתתפו בפורום בעבר). 

תחילת הקורס

24.11.20

להרשמה

מנהלים כמנהיגי קהילות משמעות  מהלכה למעשה 

מנחה : ד"ר שמעון אזולאי

 

 

קורס מקוצר זה מבקש להזמין את המנהלים ללמוד על מהותה של קהילת משמעות ולהפוך למנהיגי קהילות משמעות בעצמם. לצד ההגיונות של המודל, נלמד

עקרונות ופרקטיקות למימוש מעשי. 

בבסיס הקורס ניצב ההכרח לבניית הכיתה או חדר המורים (או המשפחה...) כקהילות משמעות. עוצמתן של קהילת משמעות מתבטאת במספר רבדים. ראשית, מניעת ניכור ונשירה (במיוחד בעידן של בדידות והתפוררות הזהות). שנית, יצירת תחושת משמעות אפקטיבית ההכרחית ללמידה ושייכות, ושלישית, הפיכת חברי הקהילה לשחקני משמעות בהווה ובעתיד. 

 

הקורס מכוון לחינוך ופדגוגיה, אך הוא שואל אותנו על קהילות המשמעות אליהן אנו שייכים ועל עוצמתן.

המודל של קהילות משמעות מבוסס על תפיסת משמעות ייחודית לצד פיתוח פדגוגי וחינוכי. 

זהות יהודית  ציונית דתית בעידן של שאלות ותמורות

מנחה הקורס: שולמית פישר

קורס בהובלת ארגון יסודות המשלב

שיח, הרצאות וסדנאות פעילות סביב סוגיות רלוונטיות ברמה האישית, המקצועית והחינוכית – חברתית.

בין הנושאים שנעסוק בהם במפגשים:

1. מי את הציונות הדתית? הגדרות, זהויות וקונפליקטים. 

2.על חינוך לחשיבה מורכבת ופרידה מסט הערכים - רווחים ומחירים. 

3. הכלת מסורות וזרמים שונים בחינוך הציוני דתי. 

4. על היחס לאמונות ולאומים שונים בחינוך הציוני דתי.   

5. קהילתיות וערבות בימי קורונה.   

ניהול ותכנון בעידן של אי ודאות

אתגר העתיד לא ידוע

בהנחיית: צוות SIT  

 

קורס מקוון במבט עתידי, המתייחס לאתגרים ספציפיים בעקבות COVID19, תקופה בה אי הוודאות מאתגרת את החשיבה, את העבודה הניהולית ואת היכולת לתכנן קדימה את הצעדים הבאים. כיצד לחשוב על העתיד כאשר לא ניתן לחזות אותו? וכיצד לתכנן את הצעדים הבאים למרות חוסר הוודאות?

בקורס נציע גישה קצת אחרת לחשוב ולעצב את העתיד והאסטרטגיה שלכם על מה שפעם קראנו לו Post COVID והיום אנחנו מכנים "The COVID World " בעזרת גישת הווקטורים.

גישת הווקטורים פותחה על ידי חברת SIT מתוך עבודה עם לקוחותינו בישראל ובשוק הבינ"ל בתקופה זו.   

במהלך הקורס נדבר על: האתגרים והחשיבות בקיום שיח על המציאות שלאחר הקורונה, קווים מנחים לשיח שיטתי וחדשני, דוגמאות וסיפורי מקרה המייצגים קטגוריות שונות, ונרכוש כלים, עקרונות ושיטות עבודה רלוונטים לניהול בית ספר. 

אז מה הסיפור שלנו?

 סטוריטלינג של זהות חינוכית

מנחה: יסכה אופנהיים

אז מה הסיפור שלנו?

 סטוריטלינג של זהות חינוכית

מנחה: יסכה אופנהיים

מטרות הקורס

1. לחקור את הסיפור של ביה"ס ולדעת לספר אותו

2. לחבר לנרטיב האישי - פרסונליזציה

3. להכיר כלים מעשיים ושימושיים ליצירת תקשורת שיווקית עבור ביה"ס

הקורס מתאים למנהלים שמעוניינים ופתוחים ללמוד שיטות המסרה, שמזהים את הצורך וההכרח ברכישת כלים לספר סיפור ובאמצעותו לחזק את קהילת בית הספר, ומחפשים כלי עבודה נוספים.

במהלך המפגשים נדבר על:
שפה חדשה -ישנה, איך בונים סיפור, החשיבות ביצירת סיפור ונרטיב משותף ואיך הוא מחובר לערכים שחשוב לנו לקדם. מעבר ממונולוג לדיאלוג.

חקירת הזהות הבית ספרית, מה הסיפור שלנו? מה הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו? ומה הסיפור שמספרים עלינו?

אהבה וניהול

מנחת הקורס: אורלי פרוכטר יגודובסקי

מה בין אהבה לניהול? 

מנהלות ומנהלים רבים אינם מחברים את עבודת הניהול לאהבה, אינם משתמשים במילה אהבה בחיי הניהול ולעתים רואים בה מושג רומנטי, לא רלוונטי ואף רדוד.

בקורס אהבה וניהול נעמיק, נחשוב וניגע באהבה מזוויות שונות. 

נבחן את משמעותה ואת מקומה במערכת החינוך ובבתי הספר בניהולנו ונבדוק היכן וכיצד פוגשת אותנו האהבה בחיים המקצועיים, כמנהלות וכמנהלים. 

נשאל מדוע, האם וכיצד ניתן ללמוד וללמד אהבה. 

נעזר ביוסי בנאי, באריך פרום, בביאליק, במאסלו, בחוה אלברשטיין ובכותבות והוגי דעות רבים נוספים. 

נחשוב כיצד אפשר להגדיל את מינוני האהבה ולהקטין את מינוני הפחד בבית הספר ונדגיש עד כמה חשוב שהמילה אהבה תשמע לרוב, בקול רם ובמגוון דרכים.

סדנת סימולציה – אתגר ה"מרחוק"

תקשורת הורים ומורים בקורונה

בהנחיית: מסר ירושלים

 

קורס סדנאי מבוסס סימולציה למנהלי בתי ספר בנושא תקשורת עם הורים ומורים בתקופת הקורונה. משבר הקורונה מציב אתגרים חדשים ומורכבים למנהלי בתי ספר. אחד האתגרים הוא ניהול שיחות מורכבות מול הורים וצוותי הוראה, המתקיימות באופן מקוון.

המפגשים יכללו סימולציה מקוונת -  5 מפגשי התנסות חווייתית בתרחישים המדמים שיחות אמת, על מנת לאפשר תרגול, שיח עמיתים ורכישת כלים ומיומנויות לניהול האתגרים בתקשורת מרחוק.

בכל מפגש תיערך התנסות בסימולציה מקוונת מול שחקן המתבססת על מקרים שכיחים מחיי היום יום של מנהלות ומנהלי בית ספר בתקופת הקורונה. לאחר ההתנסות תיערך למידת עמיתים רפלקטיבית מבוססת וידאו ללמידה מהאתגרים שעלו בסימולציה.

״מה עושים איתם״?!

ילדים וילדות עם בעיות התנהגות

מודל אחר להתמודדות בכיתה

מנחת הקורס: מיכל קיהן

 

" נפלא כוחו של אדם המביט בניצן ורואה בו את הפרח. אשרי האדם המבין כי גם ניצן קטן המתקשה להיפתח ראוי לפרוח." 

 סדרת מפגשים ייחודיים שתתמקד בניצנים שמתקשים לפרוח במערכת החינוך. בעקבות רפורמת ההכלה הכמות שלהם בכיתות הרגילות רק הולכת ועולה. חלק גדול מהם לא יושבים במקומם בשקט ולא פעם מערערים את כל הערוגה... כל אותם התלמידים, קטנים כגדולים היו מעדיפים להסתגל ולהצליח כמו כולם. כל אותם התלמידים היו בוחרים בטוב אם רק היו מסוגלים. משהו (או הרבה משהו-ים) בסביבה הפנימית ו/או החיצונית שלהם מונעים מהם לבחור בטוב.

במפגשים שלנו נעמיק בהבנה של אותם ילדים, נשמע אנשים בכירים מהתחום בארץ ובחו"ל, נלמד מכמה תלמידים עם בעיות התנהגותיות רגשיות קשות ונציע כיוונים וכלים פרקטיים שניתן ליישם בבתי הספר שלכם.

אז למה לי מגדר עכשיו?

מנחת הקורס: יעל בוים- פיין

סדרת מפגשים שתבחן בעיניים ביקורתיות את מערכת החינוך במבט מגדרי - האם גם בימינו יש ציפיות שונות מבנים ובנות?

האם ציפיות אלה משפיעות על הלמידה שלהם?

האם הן משפיעות על ההוראה?

איך משפיע המגדר על הלמידה המקוונת?

והכי חשוב – מה אפשר לעשות בתחום זה כבר השנה בתוך כל השינויים והאילוצים.

בתי הספר שישתתפו בתכנית יקבלו ליווי הנחייה ותקציב לפיתוח תכנית בית ספרית

 

בסדרה ישתתפו מרצות ומרצים אורחים על מגדר, למידה, הוראה וחיים מקוונים

bottom of page